Zomervakantie

 

Ook in de zomer biedt Bad Mitterndorf alles voor een geweldige vakantie. Er is een buiten zwembad op loopafstand van het appartement en het dorp heeft ook een kurbad namelijk de Grimming Therme. Het gebied leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten en heeft mooie mountainbikeroutes. Verder is ons appartement een uitstekende uitvalsbasis voor diverse dagtochten naar bijvoorbeeld Salzburg, de Grundlsee of Bad Ischl.

Klettersteig Gamsblick
Aan de Oostzijde van de 1981 m hoge Traweng is een klettersteig. Als je de top hebt bereikt heb je een fantastich uitzicht over het Totesgebirge, de Grimming en de Dachstein.              De hiervoor benodigde attributen kun je halen bij de 4e Sesselbahn Tauplitz.(tel +43(0)3688/2252) of kijk op www.bergsteigen.com/gamsblick-klettersteig.

Wandelen
Wilt u de betoverende bergwereld van Ausseerland-Salzkammergut eens van boven bekijken? Beklim dan de mooie bergen rondom Bad Mitterndorf. Direct vanuit het dorp zijn er tal van routes uitgezet voor de recreatieve en geoefende wandelaar. Op deze website vindt u meer informatie over deze wandelingen.
Ook in de zomer kunt u met de gondel naar boven om een wandeling te maken rond de drie meren op de Tauplitz. De Tauplizalmstrasse biedt te voet of met de auto prachtige panorama’s.

Op bepaalde tijden kunt u er ook een rondrit over de almen maken met een treintje. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn is dat een mooie kans om ook het natuurschoon van de bergen te beleven.

Trekt u er op uit? Ga dan eens naar Wörschach

om daar een mooie wandeling te maken  naar de ruïne de waterval ‘de Klamm’.

 

Fietsen en moutainbiken
In Bad Mitterndorf is er voor elk fietsliefhebber genoeg te doen. Zo ligt het dorp aan de familiefietsweg R19 van 43km lang en zijn er routes uitgezet voor ‘gewone’ fietsen, E-bikes en moutainbikes. Natuurlijk kunt u er fietsen huren en zijn er verschillende servicepunten om uw fiets te laten repareren. Op deze website vindt u daarover veel informatie. Voor de echte fanatiekelingen is er elk jaar de Salzkammergut Trophy;  Oostenrijks’ grootste mountainbike marathon. Ook als Nederlander kun je je aanmelden. Kijk hier voor meer informatie.

Alpenbad
Op loopafstand van het appartement vindt u het kindvriendelijke buitenzwembad; het Alpenbad. Er is daar een waterglijbaan, een stroomversnelling, een kinderbad en een groot 25m zwembad. Op de zonneweide kunt u ligbedden en zonneschermen huren.

Grimming Therme
Bad Mitterndorf beschikt over een prachtig kurbad de Grimming Therme. U kunt er in één van de binnen of buitenbaden zwemmen, tot rust komen in één van de vele sauna’s of u heerlijk laten verwennen in het Wellness- en Beautycenter. Met een reuze waterglijbaan en een kinderbad is de Grimming Therme ook toegankelijk voor kinderen. Voor het saunagedeelte geldt een leeftijdsgrens van 15 jaar.

Watersport en meren

Rondom Bad Mitterndorf liggen verschillende meren die de moeite waard zijn. Zo is er de Salza Stausee, de Ödensee, de Grundlsee, de Altausseersee, de Spechtensee en de Puttersee. Alle meren liggen in prachtige natuur en er is rondom de meren van alles te doen. U kunt er kano’s en waterfietsen huren en er zijn wandel- en fietsroutes rondom de meren uitgezet. De Grundlsee is het grootste meer waarover u ook een boottocht kunt maken. Meer informatie over alle meren vindt u hier. Als u wandelt over de Tauplitz komt u ook verschillende bergmeren tegen. Bij de Wolfgangsee is het mogelijk om naar beneden te scheuren op een rodelbahn.

3-seen-tour
Tijden deze drie meren tour vaart u over de Grundlsee en de Toplitzsee, voorbij de watervallen naar de romantische Kammersee. Over de Toplitzsee gaat het verhaal dat Hitler daar talloze kunstschatten heeft laten zinken. De boot vertrekt vanaf het Seehotel Grundlsee in Seeklause. Meer info op www.3-seen-tour.at.

Salzburg
De prachtige stad Salzburg ligt op ruim 1 uur rijden vanaf Bad Mitterndorf. U kunt er tal van mooie plekken bezoeken. Bijvoorbeeld het Hohensalzburg Fortress (een kasteel van meer dan 900 jaar oud), het huis en de geboorteplek van Mozart, paleis Hellbrun en de Dom van Salzburg. Klik hier voor meer informatie.

Keizervilla Bad Isschl
In het nabij gelegen Bad Isschl kunt u het prachtige zomerpaleis van Keizer Franz Josef en zijn vrouw Sisi bezoeken. Ook zijn de tuinen rondom het paleis de moeite waard. Meer informatie vindt u op www.kaiservilla.at

Concentratiekamp Mauthausen
Vijf maanden nadat Oostenrijk bezet werd, richtte de SS een concentratiekamp op vlakbij het kleine plaatsje Mauthausen. De gevangenen moesten in de nabijgelegen steengroeve werken. Vandaag de dag kun je hier de restanten van het kamp bezoeken. Er is een museum en ook de gangen in de steengroeve zijn open voor publiek. Voor een indrukwekkende bezoek aan dit kamp bent u vanuit Bad Mitterndorf ruim 1,5 uur onderweg.

Narcissenfeest
Als de Almen weer in bloei komen, wordt er in Bad Mitterndorf het Narcissenfeest gevierd. Tijdens het feest varen boten in optocht over de Grundelsee, terwijl de almen trots hun eerste bloemen laten zien. Meestal is dat rond Hemelvaart. www.narzissenfest.at

Uitzichtplateau en grotten in Dachstein
Nieuw in Dachstein is de ‘Dachstein Sky Walk’ direct bij het bergstation van de kabelbaan. Het panoramaplateau wordt ook wel het balkon van de Alpen genoemd. Op 3.000m hoogte hangt het plateau aan een steile rotswand waar vanaf u een geweldig uitzicht hebt. Voor mensen met hoogtevrees is het niet geschikt, de vloer waar u op staat is namelijk een dikke glasplaat waardoor u de diepte in kijkt. Het plateau is ook in de winter te bezoeken.
Laat de zon zich even niet zien of is het buiten juist er warm? Bezoek dan eens de grotten van Dachstein. Een wonderlijke ondergrondse wereld van gewelven, paleizen en zalen in de Eishöhle en de Mammuthöhle. Letterlijk erg cool!

Te veel om op te noemen
Verder kunt u nog naar Bad Aussee, een hele mooie stad in het middelpunt van Oostenrijk en de plaats Pürgg heeft oude kapel waar u hele oude fresco’s kunt zien. In Bad Mitterndorf is er nog de springschans de Kulm, waar van in de winter Skispringwedstrijden worden gehouden. Ook het kaufhaus dicht bij de kerk is het bezoeken waard. In de kleine winkel van sinkel lijkt men alles te hebben; je kijkt je er ogen uit. En dan als laatste willen we het museum bij Fam. Strick noemen als bezienswaardigheid. U ziet het; ook in de zomer is er in Bad Mitterndof genoeg te doen om een heerlijke zomervakantie mee te vullen!